Waterstof, batterijen en zeilen zijn de toekomst van de scheepvaart voor Conohip

Voor toekomstige scheepvaart wedt Director Development bij scheepsontwerper Conoship Guus van der Bles op waterstof, al dan niet in combinatie met batterijen en zeilen. Tijdens de laatste vergadering van het Nederlandse platform voor schone scheepvaart op 4 december in Harderwijk presenteerde Van der Bles een nul-emissie-concept-ontwerp van een zeegaande bulkcarrier voor de Grote Meren, de Conoship 33000 ZE.

Uitgerust met tien dertig meter VentiFoils XL en een lengte van 220 meter, een breedte van 23,75 meter, een diepte van 14,50 meter en 33.000 draagvermogen, zou dit schip de Atlantische Oceaan moeten kunnen oversteken met elf knopen in honderd procent nulemissie modus. Naast de VentiFoil-zeilen, een ontwikkeling van Conoship en Econowind, zou dit schip worden uitgerust met batterijen en een elektrische motor aangedreven door waterstof.

Zeventig procent reductie van broeikasgasemissies
De presentatie van Van der Bles was de meest opmerkelijke en verrassende tijdens deze bijeenkomst aan de vooravond van de aanstaande zwavelgrens (1 januari 2020) opgelegd door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). De IMO heeft besloten dat de scheepvaart de uitstoot van broeikasgassen in 2050 met vijftig procent moet verminderen. Met de groei van de wereldwijde vloot betekent dit feitelijk dat schepen hun uitstoot met zeventig procent moeten verminderen.

Nieuwe technologie vereist levensvatbare business case
De bijeenkomst van het Nederlandse platform voor schone scheepvaart (Platform Schone Scheepvaart) gaf opnieuw geen duidelijke antwoorden voor reders. De technologie van LNG-aangedreven schepen is nog maar volwassen geworden, terwijl alternatieve brandstoffen zoals waterstof, methanol, ethanol en biobrandstoffen nog jaren ontwikkeling nodig heeft.

Zelfs EU-ambtenaren en politici weten nog steeds niet wat een echt groen schip is. Een hoge vertegenwoordiger van de Europese Commissie nodigde de aanwezigen op de bijeenkomst in Harderwijk uit om voorstellen te doen. Minstens één voorstel waarop ze kunnen rekenen, komt van Guus van der Bles, om zeilen te gebruiken in combinatie met waterstof en batterijen.

Lees het gehele artikel op de bron: SWZ Maritime

Lees hier over het concept-design op de site van Conoship

Of lees het uitgebreide artikel van Hans Heynen over de Conoship 33.000 ZE op Schuttevaer.nl, alleen voor abonnees

Afbeelding: Conoship