Maritieme Academie Harlingen steunt Laura Dekker bij realiseren van zeilschip

In Harlingen is de opening van een nieuw technieklokaal van de Maritieme Academie opgefleurd door ‘zeilmeisje’ Laura Dekker. De 24-jarige zeilster werd in 2009 wereldnieuws toen zij alleen de wereld om zeilde. Dekker hoopt ook dat de Maritieme Academie wat terug wil doen voor haar: samenwerken in het maken van een schip.

Ze heeft een nieuw plan: met jongeren zeilen. “Niet zozeer om hen het zeilen te leren, maar meer om lifeskills zoals teamwork en communicatie te leren. Het gaat om 13 tot 17 jarigen,” zegt Dekker. Die skills zijn volgens haar erg belangrijk op het water. “Je komt jezelf gewoon tegen, maar als je daar doorheen gaat, dan geeft dat een mooi gevoel. En je leert er van. Mijn reis was iets heel erg bijzonders. Ik kijk nog altijd met verbazing naar hoe belangrijk het was voor mijn leven. Het helpt me nog zo.”

Aanbod van Harlingen
Voor het zeilen met jongeren moet er wel een schip komen. “Het moet een schip van 24 meter lang worden, sterk en zeewaardig. Daar zoeken we nu sponsoren voor en we proberen alles op poten te zetten.” Daar kan de academie in Harlingen volgens Dekker wel bij helpen, de school heeft een aanbod gedaan. “Ik zou het leuk vinden om het als project met studenten op te zetten, omdat we ook met de jeugd gaan jaren. We zouden het proces samen kunnen doen. Ik ga er vanuit dat het wel zo’n 2-3 jaar kost om het schip te bouwen.”

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Foto: Laura Dekker, foto van Laura Dekker

EOC
BBZ