Brug Afsluitdijk opnieuw in storing

Verkeer op de Afsluitdijk had woensdag op meerdere plaatsen met vertraging. Bij Kornwerderzand was de weg urenlang afgesloten door een brug die met storing kampt.

Verkeer in de richting Noord-Holland, dat al op de Afsluitdijk reed, stond daardoor vanaf zes uur voor dichte slagbomen en kon geen kant meer op. Rijkswaterstaat sloot vanaf knooppunt Zurich de weg helemaal af. Verkeer in de richting Den Oever/Amsterdam moest omrijden via Emmeloord over de A7 en A6.

Even na half acht hadden ter plaatse gekomen monteurs een noodsysteem klaar. Verkeer rijdt daardoor over de noordelijke rijbaan, die is opgesplitst in twee rijbanen. Dat zorgt voor oponthoud maar de weg is daardoor wel weer toegankelijk. Het is nog niet duidelijk hoe lang de verstoring duurt, ook is er geen oorzaak bekend.

BBZ
EOC