Ontwerpwedstrijd voor snelste zeilende vrachtschip

Studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) en Rotterdam Mainport University (RMU) gaan opnieuw de strijd met elkaar aan. Op vrijdag 17 januari wordt In het waterbekken van MARIN bepaald wie het snelste zeilende vrachtschip van Nederland heeft ontworpen en gebouwd.

De studenten van de TU Delft en RMI volgen allemaal de minor cursus Zeiljachten en moeten een zeilschip ontwerpen en bouwen. De theoretische basis wordt gelegd in het eerste kwartaal van het academiejaar; in het tweede kwartaal moeten studenten in teams werken om de theorie in praktijk te brengen. Op 17 januari presenteren ze hun zeilschip op MARIN en nemen ze deel aan een spectaculaire zeilwedstrijd. De zeilschipmodellen worden beoordeeld op snelheid, draaisnelheid en innovatie. De studenten moeten hun kennis en creativiteit gebruiken om van een theoretisch ontwerp een snel zeilmodel te maken.

De 2020-editie is gericht op ‘zeilende vrachtschepen’. Windaandrijving als een manier om de uitstoot van schepen te verminderen krijgt veel aandacht binnen de maritieme sector. De deelnemers worden uitgedaagd om zoveel mogelijk vracht te vervoeren, zo snel mogelijk met behulp van windaandrijving. Naast de maximale afmetingen staat in de ontwerpvereisten dat de aandrijving van het scheepsmodel 100% uit wind moet komen. De resultaten worden beoordeeld op zowel snelheid als op de hoeveelheid vervoerde lading.

Bron: Marin

Afbeelding: een Frans ontwerp voor een zeilend vrachtschip, de Neoline