TOWT wil drie zeilende vrachtschepen bouwen

Drie vrachtschepen van 67 meter, dat is de innovatieve uitdaging van TransOceanic Wind Transport (TOWT) In 2020 zal TOWT de eerste van deze 1.000 ton vrachtschepen beginnen te bouwen. Het zal in 2022 beginnen te varen. De drie andere schepen volgen om de negen maanden.

2500 m 2 zeilen
Guillaume Le Grand, mede-oprichter van TOWT kondigt een schip aan met een zeer hoge capaciteit (2500 m2 semi-geautomatiseerde zeilen) van 67 meter en uitgerust met alle moderne routerings-technologieën. Tijdens het varen zal de schroef energie leveren voor de batterijen. Het zal met een gemiddelde snelheid van 10,5 knopen gaan varen. Het hoofddoel is een CO2 reductie van 95 %.

Een pionier
Het bedrijf TOWT is in Frankrijk een pionier in het vervoer van vracht onder zeil. Sinds 2011, met een vloot van bijna 20 zeilschepen handelt ze in Zuidwest-Frankrijk en Engeland voor import en export. Schepen als de Grayhound, de schoener Avontuur en de logger Gallant varen onder meer voor TOWT. Het bedrijf vervoerde 220 ton goederen in 2018 en bespaarde daarmee 185 ton CO2.

Met de nieuwe vloot neemt het bedrijf een andere dimensie aan en wil het haar duurzame uitstraling benadrukken. De oude vloot zal vooral worden gebruikt voor training.

Extra kosten?
Er blijft de vraag ​​naar de extra kosten van een dergelijke vervoerswijze. Volgens Guillaume Le Grand niet onoverkomelijk: “Tegen het vrachttarief dat wij ons voorstellen, zullen we tegen zeer marginale transportkosten, in de orde van enkele centen zeer vergelijkbaar zijn met traditioneel transport met fossiele brandstoffen”.

Lees het gehele artikel op de bron: La Presse