Brand op koftjalk in Arnhem, bewoner gered

Bij een brand aan boord van het voormalige charterschip Neerlandia zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen gewond geraakt. Het schip lag aan de Nieuwe Havenweg in Arnhem. Een alerte buurman wist erger te voorkomen.

De buurman zag rond half zes vanaf zijn eigen schip hoe rook kwam uit het naast gelegen schip. Hij schoot zonder te aarzelen de man te hulp.

Reddingsactie
Uiteindelijk raakte de man van het naastliggende schip gewond tijdens zijn reddingsactie, toen hij zijn buurman probeerde wakker maken. Een van hen is met ademhalingsproblemen door de rook naar het ziekenhuis gebracht, een ander naar de huisartsenpost.

Er ontstond veel rook bij de brand in het schip. De brandweer zette naast het gewone materieel ook twee blusboten in. Met een hoogwerker van de brandweer werd de gewonde man van boord gehaald. Een uur later was de brand geblust. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. De brandweer gaat daar onderzoek naar doen.