NAUPAR maakt Tophosts 2019 bekend

NAUPAR heeft zijn Tophost 2019 voor zijn meest gastvrije schippers bekend gemaakt. Dit jaar stegen maar liefst 13 schepen ver boven het gemiddelde van Naupar uit. Dat zijn er zeven meer dan vorig jaar en twee schepen, die vorig jaar nog in de gevarenzone zaten, zijn dit jaar ook Tophost geworden! “Een mooi resultaat, reageert Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR, we hebben in twee jaar samen met de schippers veel bereikt.”

Cruciaal is de feedback van onze klanten. Hierdoor kregen we nog beter inzicht in de factoren die bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Schippers bespreken deze feedback, delen Best Practices onderling en zijn zo in staat de tevredenheid te laten stijgen. Uiteindelijk bepalen de gasten welke schippers succesvol zijn, maar dat had niet gekund zonder de inzet van de schippers en het nieuwe beoordelings- en feedback systeem.

Totale reiservaring wordt beter in kaart gebracht
Om onze gasten beter te helpen bij het maken van een juiste keuze en een nog beter inzicht te krijgen in de totale klantervaring, hebben we twee jaar geleden een nieuw beoordelings- en feedbacksysteem bij NAUPAR geïntroduceerd. Naast de beoordeling van de trip, kunnen gasten (persoonlijke) feedback geven aan de schipper of aan NAUPAR en een review achterlaten op de website. Zo wordt de totale reiservaring beter in beeld gebracht en iedereen op dezelfde wijze beoordeeld.

Schippers delen feedback en Best Practices
Maar ook de schippers hebben veel profijt van het nieuwe beoordelings- en feedback systeem. Ze zijn zich bewuster van de verschillende criteria waar gasten op letten en krijgen feedback over hoe ze de klanttevredenheid kunnen verbeteren. We zien dat vooral schippers met aandacht voor details, die gasten verrassen met leuke ideeën tijdens een vaartocht en meedenken met de klant, de verwachtingen van de klant overtreffen en het verschil maken.

Het onderzoek naar Tophost 2019
Alle schippers bij NAUPAR worden na de vaartocht door de gasten beoordeeld op een aantal punten: de informatieverstrekking, de algemene indruk van het schip, het contact met de schipper en de informatievoorziening en begeleiding tijdens de tocht. Deze ervaringen worden samengevat in één cijfer. Om Tophost te worden, moesten de schippers minimaal een 4,8 scoren op een schaal van 5 sterren, 10 tochten hebben gevaren bij NAUPAR en 50% van de vaartochten moest door de gasten beoordeeld zijn.

Kijk hier voor meer info over Tophost

Bron: persbericht Naupar