Vakantiehuisjes op de Marker Wadden

Landal GreenParks gaat vier vakantiehuisjes exploiteren op de Marker Wadden. De huisjes in het nieuwe natuurgebied gaan in het voorjaar open. De eilandhuisjes liggen bij de havenkom van het Haveneiland. Daar zijn ook voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht en een onderzoekstation.

Duurzaam en energieneutraal
Landal zegt niets te verdienen aan de vakantiehuisjes. “Dankzij de samenwerking met Natuurmonumenten hebben we hier duurzaam gebouwde energieneutrale eilandhuisjes kunnen realiseren”, aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks. “Met Natuurmonumenten is afgesproken dat de volledige huuropbrengsten en de reserveringskosten ten goede komen aan de verdere ontwikkeling van de natuur en onderzoek in dit schitterende gebied.”

Natuurmonumenten werkt al sinds 2005 samen met Landal. Directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten: “Door de goede samenwerking met Landal GreenParks kunnen meer mensen op een unieke manier de natuur beleven en er ook aan bijdragen.” Marker Wadden moet uiteindelijk een eilandengroep van 10.000 hectare worden.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Flevoland

Zo prijst Landal de Marker Wadden aan

BBZ
EOC