Young Professionals weer de zee op in ROTCYP

Twintig teams van young professionals van toonaangevende Nederlandse bedrijven doen van 8 tot en met 13 oktober mee aan de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP). Niet met high-tech zeilboten, maar met klassieke tallships.

De geschiedenis in acht nemend maakt ABN AMRO veel kans om hoger te eindigen dan Rabobank. ABN AMRO maakte in het verleden goede sier door al eens de Volvo Ocean Race te winnen, ‘s wereld meest prestigieuze zeilwedstrijd. De kanttekening is natuurlijk wel dat dat zeilprofessionals waren, terwijl het hier gaat om bankpersoneel voor wie een Helly Hansen-jas mogelijk de enige link met de zeilsport is. De onderlinge strijd tussen de twee banken is dus zeker nog niet gestreden.

De start was op 9 oktober in de Veerhaven in Rotterdam. Het is de bedoeling dat de zeilers het Engelse Ipswich bereiken alvorens ze terugkeren naar Amsterdam. gezien de stevig doorstaande westenwind voor de komende dagen kan ook voor andere havens gekozen worden.

EOC
BBZ