Enkhuizer Zeevaartschool van start met opleiding Zeilvaart

Binnenkort beginnen studenten aan het eerste jaar van de Enkhuizer Zeevaartschool voor de opleiding Kleine Zeilvaart. Ze komen van de zeilende charter;lot om hun papieren te halen voor het Zeilbewijs of voor stuurman of kapitein op zee. Ook komen er zeilers uit de watersportwereld, op zoek naar meer kennis voor een grotere reis of voor een carrière switch naar de zeilende beroepsvaart. Daarnaast zijn er mensen die willen gaan varen in de vrachtvaart onder zeil. Maar allen hebben een passie voor zeilen.

In één winter kan je met veel zelfstudie deze opleiding volgen voor een diploma dat samen met voldoende vaartijd recht geeft op een vaarbevoegdheidsbewijs. Studenten gaan één dag naar school en studeren veel thuis of in groepjes met elkaar. De lessen worden gegeven op een vrijdag of een zaterdag. Op de vrijdag is er ook een Engelstalige klas waar buitenlandse studenten uit zeer uiteenlopende landen les krijgen.

Heb je in één winter onvoldoende tijd om alle vakken te halen, dan kan je de opleiding over twee schooljaren verdelen. Soms zonder daarvoor extra lesgeld te moeten betalen. Er dient dan wel een geldige reden te worden overlegd: als je gebruik maakt van een visum met een geldigheidsduur korter dan de periode van de studie, of wanneer je bent gebonden aan een vaarschema waardoor je niet het gehele studieseizoen de lessen kunt bijwonen, of bij een andere zwaarwegende reden, welke we per geval zullen beoordelen.

Mocht je niet aan de bovenstaande voorwaarden kunnen voldoen dan is het nog steeds mogelijk om je studie te verdelen over twee jaar. Je betaalt dan in het tweede jaar slechts 50% van het lesgeld en geen inschrijfgeld.

Daarnaast is het voor een enkeling mogelijk om de studie voorgefinancierd te krijgen vanuit het Henk Weverfonds. Kijk hier voor meer info

De school begint in het weekend van 18 en 19 oktober dus als je je nog wilt opgeven is haast geboden. Kijk hier voor meer info

BBZ
EOC