Edumar Vaaropleidingen viert haar 25 jarig bestaan

Initiatiefnemer Bastiaan With uit Workum had in 1994 niet durven denken dat zijn kleinschalige opleidingsactiviteiten ooit uit zouden groeien tot wat het nu is. Edumar is inmiddels nationaal marktleider. In 2014 is Edumar ISO 9001 gekeurd en gecertificeerd. Die ISO keuring dwong Bastiaan er toe zijn bedrijfsorganisatie te verbeteren waar hij nu de vruchten van plukt.

Om bij het CBR examen te mogen doen en het grootvaarbewijs diploma om te kunnen ruilen voor het GVB vaarbevoegdheids-bewijs geldt een vaartijd eis van minimaal 3 jaar. Mede door deze vaartijd-eisen zijn de praktijkopleidingen sterk in opkomst. In de binnenvaart is het arbeidstekort groot en het aantal zij-instromers groeit. Vooral die zij-instromers weten Edumar te vinden maar ook de groep jongens en meiden die hun binnenvaart opleidingen op school aanvankelijk niet afmaakten maar wel gingen varen is rijk vertegenwoordigd onder de cursisten.

Zo kan een matroos al na 60 dagen vaartijd en het succesvol uitvoeren van een reeks praktijkoefeningen aan boord van een erkend leerbedrijfschip en een praktijkexamen op een Edumar examenschip het stempel “matroos” in zijn dienstboekje behalen. Middels vaartijd zijn er 540 dagen nodig voor dit stempel .

Edumar biedt inmiddels praktijkopleidingen aan voor matroos, schipper en voor rondvaartschipper. Ook via zelfstudie kan je een Rijnpatent behalen. Edumar biedt kleurrijke cursuspakketten aan met oefenexamens.

Een uniek principe van Edumar is het bieden van een zogenaamde zorggarantie. Zolang een cursist nog niet alle examens gehaald heeft mag deze op de zorg van Edumar rekenen in de vorm van begeleiding en het welkom zijn bij de klassikale lessen. Zelfstudie cursisten voor het GVB mogen wel deelnemen aan een zogenaamde examentraining voor het mondeling examen navigatie 1.

Meer informatie en inschrijving op de site van Edumar vaaropleidingen.

EOC
BBZ