Sea Cloud Cruises komt met nieuw zeilschip

Over ongeveer een jaar zal de derde windjammer van SEA CLOUD CRUISES de zee op gaan. “Alles loopt op tijd, dus we hebben de startdatum voor de eerste reis van het nieuwe schip vastgesteld op 29 augustus 2020,” kondigde directeur Daniel Schäfer dinsdag aan in Hamburg. Net zoals haar zuster de SEA CLOUD en SEA CLOUD II verscheept, combineert de SEA CLOUD SPIRIT een echte passie voor zeilen met de sfeer van een privéjacht.

De 138 meter lange driemaster biedt plaats aan maximaal 136 passagiers en heeft, net als zijn twee zusterschepen, een speciale niche in de groeiende cruisemarkt. “Onze nieuwe toevoeging aan de vloot zal ook aantonen dat zacht toerisme volledig mogelijk is in de groeiende markt voor cruisereizen”, zegt Managing Director Daniel Schäfer.

De SEA CLOUD SPIRIT is nog een mijlpaal in het succesverhaal van de Hamburgse rederij, die 40 jaar geleden begon met de legendarische SEA CLOUD, waar in 2001 de SEA CLOUD II bij kwam. Het vlaggenschip van SEA CLOUD CRUISES is gebaseerd op het getrouw gerestaureerde privéjacht dat de Amerikaanse multimiljonair Edward F. Hutton in 1931 voor zijn vrouw Marjorie Merriweather Post had gebouwd op de Germania-scheepswerf in Kiel. Na een rijke en gevarieerde geschiedenis, werd de 110 meter lange viermast-bark gebruikt door SEA CLOUD CRUISES voor zijn luxe cruises sinds 1979. “Onze schepen worden vandaag nog steeds traditioneel gevaren. Dit maakt de sfeer aan boord zo uniek ”, legt Schäfer uit.

De SEA CLOUD SPIRIT is ontworpen als een driemaster volschip. Met ongeveer 4100 vierkante meter draagt het tweemaal het zeiloppervlak van het zeiltrainingschip Gorch Fock. De grote masten is 57 meter hoog. Het nieuw gebouwde schip is uitgerust met twee diesel-elektrische aandrijvingen met een capaciteit van elk 1700 kW. Voor SEA CLOUD CRUISES was het een natuurlijke keuze om vanaf het begin alle schepen met laagzwavelige scheepsdiesel te laten varen. “Het gebruik van zware olie was nooit een optie voor ons. We bieden een duurzame ervaring die werkt in harmonie met de natuur en de mensen wiens landen we bezoeken”, zegt Schäfer.

Het Noorse DNV-GL zal zorg dragen voor de certificering van de Sea Cloud Spirit.

Lees het gehele artikel op de bron: Rus Tourism News

EOC
BBZ