Kraan SRF in Harlingen afgebroken

,,Vannacht is onze kraan naar beneden gekomen’’, vertelt Wychard Raadsveld, mede-directeur van Scheepsreparatie Friesland in Harlingen. Vermoedelijk was de harde wind de boosdoener. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

Rond vijf uur werd de schade ontdekt aan de 32 meter hoge kraan waarop de brandweer werd gealarmeerd. Raadsveld weet ook niet hoe het heeft kunnen gebeuren. ,,Het is allemaal nieuw spul’’, vertelt hij. Ook was de kraan ,,uit de wind gekruid’’, wat betekent dat hij altijd met de wind meedraait. ,,Ik kijk ernaar, en hij is echt total loss.’’

Nu het licht begint te worden is de schade pas echt te overzien. ,,Hij heeft een schip dat we aan het renoveren zijn aangetikt. De zijkanten zijn nog goed, maar we moeten het vlak nog bekijken.’’ Het te renoveren schip was al uit het water om tot het origineel te worden hersteld.

Volgens Raadsveld kan het werk gewoon doorgaan en is er geen gevaar meer dat de kraan gaat omvallen. Bekijk hier beelden van de webcam die op de kraan is gericht.

Lees het gehele artikel op de bron: LC

Afbeelding: screenshot van Webcam Harlingen

EOC
BBZ