Subsidie om community te vormen rond Marker Wadden

Natuurmonumenten heeft een half miljoen euro subsidie gekregen om een vrijwilligersgroep op te zetten die de Marker Wadden gaat beheren. Ook komt er een bezoekerscentrum.

De Marker Wadden hebben tot nu toe al meer dan 15.000 bezoekers getrokken. Er zijn nu 25 vrijwilligers actief. Als het aan Natuurmonumenten ligt, groeit die groep uit tot een community van 150 tot 200 mensen. Zij gaan niet alleen bezoekers ontvangen maar ook de eilanden beheren.

Natuurmonumenten moet van de vijf ton uit het subsidieprogramma Leader Flevoland ook de ontvangst- en beheerruimte bouwen waar de eilandbeheerders kunnen overnachten. Deze maand is begonnen met de bouw van de nederzetting op de Marker Wadden.

Begin van de nederzetting op de Marker Wadden 

EOC
BBZ