Reunie voor charterschippers

Het is alweer 50 jaar geleden dat er een begin is gemaakt met het opknappen van oude tjalken, klippers en schoeners. Deze schepen kregen een nieuwe functie. Nu zijn ze niet meer weg te denken van de Nederlandse binnenwateren en daarbuiten.

Veel schippers van het eerste uur hebben inmiddels de zeilen gestreken. Hoog tijd voor een reünie voor deze pioniers en hun opvolgers. Voor dit evenement worden ook andere betrokkenen zoals medewerkers van charterkantoren, havenmeesters, brugwachters, werfbazen e.d. uitgenodigd.

De reünie zal plaatsvinden in het weekend 31 oktober – 1 november 2020 op de Koggewerf in Kampen. We hopen daar zo’n 300 mensen te kunnen verwelkomen.

Momenteel is het bestuur van stichting ‘Traditionele Zeilvaart Reunie’ druk bezig met het samenstellen van een programma. Rondleidingen over de Koggewerf, verhalenvertellers, demonstraties, muziek met o.a. een nationaal bekende artiest. Mogelijk een tentoonstelling over historisch maritiem erfgoed.

Vanzelfsprekend brengt een evenement van deze omvang kosten met zich mee. Aan de deelnemers zal daarom een bijdrage worden gevraagd, maar dit zal niet voldoende zijn om de volledige kosten te dekken. Wij hopen op een ondersteuning van diverse sponsoren, waarvoor uiteraard een tegenprestatie zal worden geleverd.

Dorine Kreuwels (voorzitter) 0653 931 133
Annegreet van ’t Hul (secretaris) 0615 564 177
Toon Slurink (penningmeester) 0654 931 139

Meer informatie vind je op onze website: www.zeilvaart-reunie.nl

BBZ
EOC