Voor Rijkswaterstaat is een spoortunnel naar Ameland een serieuze optie

Rijkswaterstaat ziet een tunnel onder de Waddenzee tussen Holwerd en Ameland als een optie om het ­eiland bereikbaar te houden. De route over het water slibt steeds sneller dicht. Er moet doorlopend worden gebaggerd om de vaargeul open te houden.

Rijkswaterstaat denkt dat de aanleg van een tunnel ‘een serieuze oplossing’ kan bieden, zegt een woordvoerder. Gedacht wordt aan een treintunnel tussen Holwerd binnendijks en Nes op Ameland. Vracht­wagens, auto’s en passagiers zouden ondergronds naar het eiland worden gebracht.

De opties om Ameland bereikbaar te houden zijn door Rijkswaterstaat gepresenteerd op een bijeenkomst in Dokkum. Volgende week worden de bewoners van Ameland geïnformeerd. De vraag is of een tunnel ­acceptabel is voor de eilandbewoners; een vaste verbinding ontneemt Ameland de status van eiland.

Verplaatsing veerdam
Rijkswaterstaat heeft nog twee oplossingen in petto. Eén daarvan is verplaatsing van de veerdam van Holwerd naar het verderop gelegen Ferwert aan de Friese kust. De Waddenzee is daar dieper en er is een betere aansluiting op de natuurlijke geulen.

De derde optie is het verbeteren van de bestaande verbinding van Holwerd naar Nes op Ameland. Dat zou kunnen door vervoersstromen te scheiden. Auto’s en vrachtverkeer zouden dan apart worden overgezet. Die afvaarten worden afhankelijk van het tij. Met die oplossing kunnen de reizigers zonder auto snelle verbindingen gebruiken, zoals catamarans en hovercrafts, boten die in ­ondiep water kunnen varen. Er vaart al een sneldienst tussen Holwerd en Ameland. Jaarlijks worden in totaal ongeveer 600.000 passagiers over­gezet naar Ameland en 80.000 auto’s en vrachtwagens.

Lees het gehele artikel op de bron: Trouw

BBZ
EOC