Acht auto’s gestolen bij station Enkhuizen

Vanaf het parkeerterrein achter het NS-station van Enkhuizen zijn dit jaar meerdere personenauto’s gestolen. Klanten van charterschepen van Holland Sail die hun auto tijdens hun zeiltocht hier parkeren, zijn gedupeerd. „Wij willen dat hier betaalde parkeerplekken komen die beveiligd worden”, zegt Ineke Schouten van Holland Sail.

Volgens Schouten zijn er dit jaar zeker vijf auto’s van het parkeerterrein gestolen. Op Facebook spreekt Enkhuizer Jan de Jong al van zes gestolen auto’s. Politiewoordvoerder Jamy-Lee Roy vertelt zelfs dat hier vanaf januari tot nu toe al acht personenauto’s zijn verdwenen. Piet Mazereeuw die de schippers hier bevoorraadt, weet dat onder meer klanten van Holland Sail hun auto’s kwijt zijn. Er worden hier ook fietsers van campers los geknipt en meegenomen terwijl de eigenaars in de campers liggen te slapen.”

Minpunt
„Het is heel vervelend”, zegt Ineke Schouten van Holland Sail over de autodiefstallen. „Wij hebben al heel vaak bij de gemeente Enkhuizen gevraagd om betaalde beveiligde parkeerplaatsen. Maar helaas staat de gemeente hier niet voor open. Op onze vestiging in Harlingen hebben we dit wel. Daar staan de auto’s voor slechts zes euro per dag beveiligd tussen de hekken. Dat we dit hier niet hebben, is een minpunt van Enkhuizen.” Overigens zijn twee gestolen auto’s weer teruggevonden in Hoorn, weet Schouten. „Eentje is bij Van der Valk aangetroffen.”

Ook de gemeente Enkhuizen betreurt de autodiefstallen. Woordvoerster Jeanet Heinen zegt dat bij de gemeente geen officiële melding of brief geregistreerd is van Holland Sail over de parkeersituatie achter het NS-station. Wel laat burgemeester Eduard van Zuijlen weten dat de gemeente momenteel nieuw beleid ontwikkelt voor de veiligheid van openbare ruimtes. „In dit beleid wordt bijvoorbeeld gekeken naar mogelijkheden van cameratoezicht binnen de gemeente. Hierbij is de omgeving van het NS-station in beeld.” Verwacht wordt dat dit beleid volgend jaar zomer klaar is.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

BBZ
EOC