Hoe krijgen we de Waddenzee plasticvrij?

De Waddenzee moet helemaal vrij worden van plastic. Met dat doel is de Community Plasticvrije Waddenzee in het leven geroepen. De groep bestaat uit burgers,. bedrijven, overheden, natuurbeheerders en andere organisaties, onder aanvoering van Rijkswaterstaat.

De groep wil partijen en personen met elkaar in contact brengen om vervuiling van de Waddenzee tegen te gaan. Ze zijn in januari begonnen en hebben al een plan van aanpak gemaakt met vijf speerpunten. Een daarvan is een manier om de coördinatie van schoonmaakacties in goede banen te leiden. Dat zou dan moeten gebeuren via internet. De groep werkt ook aan een catalogus voor horecaondernemers met alternatieven voor onder andere plastic bekers en rietjes.

Kijk hier voor meer info over de Community Plasticvrije Waddenzee

BBZ
EOC