Festival Eilân op Terschelling gaat door op 12 – 15 september

Het college van burgemeester en wethouders van Terschelling heeft op 5 september besloten een omgevingsvergunning voor het festival Eilân te verlenen.

Het college vindt dat de belangrijkste bezwaren zijn weggenomen. Organisator Chasing the Hihat wil een van de podia, die in het bos zou komen te staan, nu op de nabijgelegen camping De Kooi opbouwen. Dit om verstoring van de natuur te voorkomen. Ook zijn nieuwe onderzoeksrapporten overlegd waaruit blijkt dat er geen negatieve effecten zullen zijn op de naastgelegen Natura 2000-gebieden.

Alvorens de beslissing is genomen, heeft het college gesproken met bezwaarmakers en de gemeenteraad. Het besluit is donderdagavond al genomen, maar pas vrijdagochtend bekendgemaakt. Dit omdat burgemeester Bert Wassink eerst de raad, de organisatie en de bezwaarmakers op de hoogte wilde stellen, zei hij tijdens een ingelaste raadsvergadering.

Kijk hier voor meer info over Festival Eilân

BBZ
EOC