Nieuwe Thames Barge voor vrachtvaart

Classic Sailor schrijft over een nieuw gebouwde Thames-barge. Een nieuw zeilend vrachtschip is nu een zeldzaam gezicht – maar in 1900 waren er ongeveer 4.000 dergelijke schepen geregistreerd om vracht op en neer door de London-rivier te vervoeren – en de omliggende kusten, met alleen de wind en de wind tij.

De Blue Mermaid is gebouwd voor de vrachtvaart én de handel. Ze is 25 meter lang en heeft een laadruimte voor 84 pallets of 150 ton losse lading – net zoveel als 5 vrachtwagens. Ze heeft een paar hutten achterin voor schipper en stuurman en stapelbedden voor vijf of zes extra bemanning – plus het ruim kan voor passagiers worden gebruikt als het leeg is.

Dit schip werd gebouwd als replica van de originele Blue Mermaid. Deze was gebouwd in 1930, maar werd opgeblazen door een magnetische mijn op 9 juli 1941 met het verlies van haar twee bemanning Percy Bird en George Lucas.

Blue Mermaid is eigendom van de ‘Sea Change Sailing Trust’ in Maldon, die jarenlange ervaring heeft met het meenemen van mensen, vooral jonge mensen, vaak met een breed scala aan behoeften en problemen.

Ze is ook betrokken bij het trainen van jonge mensen welke een carrière willen in het maritieme erfgoed – het verzorgen van en zeilen met de vloot van historische schepen van Groot-Brittannië.

EOC
BBZ