Neoline bouwt nieuwe zeilcarriers bij Neopolia

Neoline, een Franse ontwerper en exploitant van vrachtzeilschepen, werkt samen met autofabrikant Groupe Renault en bootbouwer Groupe Beneteau, twee 136-meter ro-ro schepen bouwen, elk met 4.200 vierkante meter zeiloppervlak en 4.200 kW hulp diesel-elektrische aandrijving. De schepen, met een capaciteit voor 478 auto’s, varen met een snelheid van 11 knopen en zullen op routes varen tussen Saint-Nazaire, de oostkust van de Verenigde Staten en Saint-Pierre Miquelon. Kennis uit de zeilsport wordt gecombineerd met technische oplossingen uit het zeetransport. Het ontwerp heeft de potentie om de CO2-uitstoot tot 90 procent te verminderen door het gebruik van windenergie, gecombineerd met een geoptimaliseerde snelheid en energiemix.

Daarnaast krijgen de schepen een diesel-electrische aandrijving van 4000KW. Naast 14 bemanningsleden kunnen ook 12 passagiers meevaren.

De twee schepen worden gebouwd door de scheepswerf Neopolia S.A.S. in Saint-Nazaire De bouw van het eerste schip is gepland voor eind 2019, met de tewaterlating eind 2021.

Jean-Philippe Hermine, vice-president strategische milieuplanning van Groupe Renault, verklaarde: “Het doel van Groupe Renault is om de milieu-impact van elk voertuig gedurende de gehele levenscyclus te verminderen, van het transport van onderdelen tot de levering en de verwerking aan het einde van de levensduur. In het kader van onze strategie om nieuwe duurzame mobiliteits oplossingen te verkennen en door te gaan op weg naar het verkleinen van onze CO2-voetafdruk, heeft de door Neoline ontworpen oplossing, die energie-efficiëntie en operationele relevantie combineert, echt onze aandacht getrokken.”

Kijk hier voor meer info

BBZ
EOC