De Wylde Swan komt met trainingsprogramma voor leergierige zeezeilers

Niet alleen leerlingen uit klas 4 en 5 van de middelbare school zijn vanaf dit jaar welkom op Tallship De Wylde Swan, maar ook mensen die opgeleid willen worden tot tallshipzeiler in alle facetten kunnen van 13 tot en met 18 oktober mee op het 60 meter lange schip.

Normaal gesproken biedt De Wylde Swan opleidingsprogramma’s op zee aan voor leerlingen van de middelbare school, waarin zes weken lang onderwijs verzorgd wordt zoals op school.

Op deze zeezeilreis van Amsterdam naar de Isle of Wight in Zuid-Engeland kan echter iedereen mee die alles wil leren over zeilen met een Tallship. Het programma is in eerst instantie bedoeld voor mensen die voor hun Royal Yachtmaster, CWO zeezeilen of Enkhuizer Zeevaartschool gaan, maar ook voor andere leergierige zeilers.

Opvarenden leren niet alleen zeilen hijsen, navigeren en route plannen, maar worden bijvoorbeeld ook getraind in brandbestrijding op zee of mistnavigatie. Door externe trainers, waaronder ervaren zeilers, zeelieden en werktuigkundigen, worden de passagiers binnen een week klaargestoomd tot zeezeilers.

Lees het gehele artikel op de bron: LC

EOC
BBZ