Ventis Scheepstimmerwerk gaat nieuwe fase in

M.i.v. 1 augustus 2019 zullen Ventis Scheepstimmerwerk en Brasker Masten verder gaan onder de vlag van een nieuw team van eigenaren. Na 12 jaar geven de huidige eigenaren, Hans-Peter Baars en Tanja E. Algra het roer over aan Marchien Speelman, Dillon Plantinga, Ron & Corine Speelman.

In de afgelopen jaren hebben Hans-Peter en Tanja Ventis van een kleine en regionaal georiënteerde werf uitgebouwd tot een solide bedrijf met een internationale klantenkring en een uitstekende reputatie. Zelfs tijdens de economische crisis, wist Ventis, dankzij deskundig personeel en inventiviteit de markt uit te breiden en het bedrijf varende te houden. De laatste jaren is flink geïnvesteerd in verbreding van de werkzaamheden: nieuwbouw van houten jachten, spuitcabine, elektriciën, intensieve samenwerking met collega’s binnen Nautisch Enkhuizen, waardoor de werf haar klanten optimaal kan bedienen. Dit resulteerde onlangs in het winnen van twee Classic Boat Awards (vergelijkbaar met een Oscar in de filmindustrie) en de Ondernemingsprijs Noord-Holland.

Na deze 12 zeer intensieve jaren groeide bij Hans-Peter en Tanja (beiden inmiddels zestig+) de behoefte (deels) iets anders te willen gaan doen. De groei van Ventis brengt ook met zich mee dat er behoefte is aan meer efficiency en een strakkere bedrijfsvoering, waarbij we niet vergeten dat medewerkers en ambassadeurs zich hier goed thuis blijven voelen. Hans-Peter en Tanja denken met dit team van nieuwe eigenaren / deze familie, hiervoor uitstekende opvolgers gevonden te hebben.

Deze familie bestaat uit een variatie van jong en oud, met allemaal een ontzettend grote passie voor de zeilwereld. Marchien en Dillon zijn werkzaam als naval architects en zullen deze kennis meenemen in de ontwikkeling van Ventis. Corine en Ron zullen met hun kennis en kunde uit internationale ervaringen Ventis begeleiden. Kortom, een divers team dat elkaar op alle fronten aan zal vullen om Ventis een succesvolle toekomst te geven.

Met de komst van dit mooie team zal Ventis Scheepstimmerwerk verjongen en haar kennis verder verdiepen. Hans-Peter Baars zal als Sales director parttime verbonden blijven, waardoor continuïteit richting medewerkers, klanten en leveranciers gewaarborgd blijft.

EOC
BBZ