Schade Lorentzsluizen door aanvaring

De Lorentzsluizen in de Afsluitdijk waren dinsdagmiddag (30 juli 2019) gestremd voor de scheepvaart door een aanvaring van kabels in de bodem. Inmiddels kan de scheepvaart de sluis onder begeleiding van Rijkswaterstaat passeren.

Door het incident werken enkele systemen van de Noordbrug niet meer. Hierdoor kan de brug aan de noordkant op dit moment niet worden bediend en is deze gesloten voor het wegverkeer. De aanvaring gebeurde in de voorhaven van de sluis, aan de Waddenkant.

Scheepvaart
De Lorentzsluizen waren deze middag gestremd voor alle scheepvaart. De scheepvaart werd omgeleid via de Stevinsluizen bij Den Oever. Op dit moment kan de scheepvaart onder begeleiding van Rijkswaterstaat de Lorentzsluizen weer passeren. Het probleem is nog niet helemaal verholpen, maar wel in zoverre dat de scheepvaart de sluis weer kan passeren. Omdat de scheepvaartseinen op dit moment niet werken is er begeleiding en zijn er aangepaste openingstijden. Deze zijn aan de scheepvaart gecommuniceerd (open tussen 06.00 uur en 22.00 uur).

Lees het gehele artikel op de bron: RWS

BBZ
EOC