Ketelbrug was twee dagen gestremd voor scheepvaart

De Ketelbrug in de A6 tussen Lelystad en Emmeloord bleef twee dagen gestremd voor hoge schepen. De bruine vloot lag twee dagen vast in Kampen. Zeilschepen konden de stad niet in of uit.Zondag ontstonden problemen door een storing waardoor de brug niet bediend kon worden. Wegverkeer kon twee uur lang niet over de weg rijden, wat volgens automobilisten leidde tot chaos.

Volgens Rijkswaterstaat is inmiddels duidelijk wat de storing van zondag heeft veroorzaakt. Het gaat om een kapot onderdeel, dat inmiddels is vervangen. Woensdagmorgen is de Ketelbrug voor het eerst succesvol bediend.

Opheldering minister
E
erder lieten de VVD-fracties uit Dronten en Noordoostpolder weten, vragen te stellen aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Fractievoorzitter Ellen Lindenbergh van de VVD Noordoostpolder wil weten waarom er met de Ketelbrug steeds problemen zijn. Als het aan de fractie ligt, investeert het Rijk in een nieuwe en hogere brug of in een tunnel.

Het onderhoud van de bruggen en sluizen in Nederland blijft een heikel punt. De minister schreef de Tweede Kamer in haar brief van 28 mei dat het uitgesteld onderhoud bij Rijkswaterstaat in 2018 is opgelopen tot 873 miljoen euro. Ook met het algemeen overleg over dit thema begin juni dit jaar is er uitgebreid over gesproken en beroepen- en belangenverenigingen hebben er ook aandacht voor gevraagd.

BBZ
EOC