Veelbesproken treinwagon eindelijk op Harlinger havenkade

Met enige vertraging na een gevoelige discussie is de treinwagon die Harlingen in 2016 heeft aangekocht, eindelijk in de havenstad aangekomen. Het voertuig wordt een informatiepunt.

Maandag werd met uiterste zorgvuldigheid een oude stalen bagagewagon uit 1932 op zijn onderstel geplaatst. De komende weken wordt het treinstel omgebouwd en ingericht als informatiecentrum voor Harlingers en toeristen.

Te klein
Voor het publiek de wagon in oktober kan betreden wordt deze op de kade afgebouwd en ingericht. Aanvankelijk had de gemeente de wagon aangekocht om dienst te doen als sanitaire ruimte voor havenbezoekers. Bij nader inzien bleek het voertuig hiervoor te klein. Daarop bedachten de inwoners verschillende toepassingen: van leugenbank tot ijssalon en informatiecentrum.

Deze laatste optie werd door de gemeente omarmd. De wagon stond de afgelopen jaren in Uitwellingerga, waar hij grondig onder handen werd genomen. Dat was voor het oude beestje ook wel nodig. Aan de komst van de wagon ging in de gemeenteraad nog een gevoelige discussie vooraf.

Lees het gehele artikel op de bron: LC

BBZ
EOC