Petitie tegen zonnepanelen voor de IJsselmeerkust

Vertegenwoordigers van organisaties en verontruste bewoners bieden vandaag 10 juli op het Provinsjehûs commissaris van de koning Arno Brok een petitie aan. Ze keren zich daarmee tegen de plaatsing van zonnepanelen voor de IJsselmeerkust.

Ze eisen met de petitie dat provinciale staten zich actief verzetten tegen toekomstige plannen om zonnepanelen in het IJsselmeer voor de Friese kust te plaatsen en alle middelen aanwenden om deze plannen actief tegen te houden.

De petitie wordt aangeboden door Plaatselijk Belang Hindeloopen, Plaatselijk Belang Stavoren, Stichting Gaasterlân Natuerlân, Ondernemersvereniging Workum en watersportbedrijven aan de kust. Ook de Vereniging voor Beroepschartervaart BBZ ondersteunt deze petitie. Ze willen dat het IJsselmeer blijft zoals het is.

In onderzoek naar de mogelijkheden om duurzame energie op te wekken rond het IJsselmeer, door onder meer de provincie Fryslân uitgevoerd, wordt gesproken over een ruimte voor 752 hectare aan zonne-eilanden voor de Friese kust, exclusief panelen die eventueel tussen windmolens van Windpark Fryslân kunnen komen.

De organisatie vertegenwoordigt nu al ruim 100.000 leden en inwoners. Iedere dag sluiten organisaties en verenigingen zich hierbij aan.

Teken hier de digitale petitie

Lees het gehele artikel op de bron: LC

EOC
BBZ