Sailing Kids vaart met Eendracht naar Aalborg

Zeilschip Eendracht maakt een 5-daagse zeilreis naar Aalborg in Denemarken met ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jongvolwassen. De Eendracht doet dit in samenwerking met Sailing Kids. Zaterdag 29 juni kozen 28 deelnemers tussen de 15 en 26 jaar, met hun begeleiders vanaf de Trawlerkade in IJmuiden het ruime sop aan boord van Nederlands grootste driemastschoener. Vandaag worden ze in Aalborg verwacht.

Teamspirit
Aan boord worden mensen geïnspireerd tot teamwork, waarbij de focus ligt op discipline, samenwerken, zelfrespect en vooral je veilig te voelen. Het zelfvertrouwen wordt vergroot, nieuwe vriendschappen gemaakt en niets is mooier dan een paar dagen even niet te worden geconfronteerd met je ziekte of vervelende omstandigheden.

Mensen ontmoeten die op een vergelijkbare manier een andere kijk op het leven hebben gekregen, dat is waar het de afgelopen vijf dagen om draaide. De deelnemers zeilden actief mee en draaiden mee in het wachtsysteem van ‘4 uur op en 8 uur af’. Tijdens de zeilreis waren er professionele begeleiders en een scheepsarts aan boord, die eventueel konden helpen bij vragen en/of problemen. Ervaren kwartiermeesters leidden de verschillende wachten in goede banen.

Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jongvolwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een groot zeilschip.

EOC
BBZ