Zeilreuzen feestelijk onthaald in Scheveningen

Onder toeziend oog van honderden liefhebbers zijn gisterochtend de 24 deelnemende tallships feestelijk onthaald in de haven van Scheveningen. De gigantische zeilschepen kwamen met een zogeheten sail-in parade een voor een door het havenhoofd op weg naar hun plekje voor de komende dagen in een van de havens.

Vanaf de boulevard en de beide havenhoofden leverde dit prachtige plaatjes op. Op de schepen zwaaiden bemanningsleden enthousiast naar het toegestroomde publiek dat de imposante binnenkomst in het sombere weer volgde.

Tot en met zondag zijn de 24 historische zeilschepen uit 10 landen te zien tijdens het evenement Sail op Scheveningen. De schepen kwamen binnen na een tocht van vijf dagen vanuit Rouen. Het grootste schip – de Mir uit Rusland – is maar liefst 108,8 meter lang en is met de andere grotere boten te zien in de eerste haven waar speciaal plek is vrijgemaakt. „Ook is hier nog ruimte voor de gewone vissersschepen want we willen iedereen de komende dagen wel van verse haring blijven voorzien”, vertelt betrokken wethouder Richard de Mos. „Met dit evenement willen we Scheveningen alweer op de kaart zetten als zeilhoofdstad van Europa.”

Lees het gehele artikel op de bron: de telegraaf via blendle (€)

EOC
BBZ