Trailer van Deinende Dagen online

Vera Hemmen en Gizelle Mijnlieff zeilden zeven weken op het tall ship Bark Europa. Aan boord maakten ze een documentaire over het contrast tussen een leven vol prikkels en de rust van het leven op zee. Deinende Dagen wil je een wereld laten zien die de meeste mensen niet kennen: wekenlang zeilend op de oceaan zonder land in zicht.

Na twee maanden varen zijn Vera en Gizelle terug op het vasteland. Met wankelende zeebenen proberen ze weer een weg te vinden in de drukte van de stad. Na aankomst op de Azoren zijn ze snel naar Nederland gevlogen. Er moest nog veel gebeuren om de documentaire tot een geheel te maken, dus na wekenlang op zee hebben ze dat leven snel ingeruild voor montageruimtes en studio’s.

Nu zijn ze twee weken terug en staat er een documentaire. De première van de documentaire Deinende Dagen was tijdens het Campusdoc Filmfestival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. De film werd enthousiast ontvangen. Mogelijke vertoningen in de toekomst zal ik proberen te melden in de Zeepost.

Trailer Deinende Dagen from Vera Hemmen on Vimeo.


EOC
BBZ