Sail op Scheveningen is in aantocht

Een paar dagen na Vlaggetjesdag verwelkomt Scheveningen ruim 25 bijzondere, grote zeilschepen in de haven tijdens Sail op Scheveningen. Van 20 tot en met 23 juni aanstaande liggen er bijzondere marine zeilschepen, maar ook indrukwekkende replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw in de haven. Het bijzondere van dit internationale maritieme evenement is dat de meeste schepen niet alleen van dichtbij te bewonderen zijn, maar dat je ze ook gratis kan bezoeken!

Het evenement speelt zich af in de haven van Scheveningen. De vloot ligt aan de kades van de eerste, tweede en derde haven. Een deel van de eerste haven blijft beschikbaar voor de visserij. Een deel van de tweede haven blijft open voor de plezier-/beroepsvaart. De derde haven is voor de vaartochten voor bedrijven.

Op de kades zijn gedurende de zeildagen diverse leuke activiteiten. Er is bijvoorbeeld aandacht voor de Scheveningse visserij. Zo kan men heerlijk genieten van verse vis en kookdemonstraties en zijn er ook competities als netten boeten, haring kaken en garnalen pellen.

Schepen in parade
Op donderdag 20 juni komen alle schepen in één grote parade langs de kust Scheveningen binnen varen (Sail-in). Na een mooi evenement vertrekken de schepen op zondag 23 juni weer in een grote parade naar hun volgende bestemming (Sail-Out). Ongetwijfeld de hoogtepunten van het evenement! Indrukwekkend om te zien, extra leuk om mee te varen. Tickets voor de parades zijn via de website van Sail op Scheveningenverkrijgbaar.

Meevaren
Waar je bij de meeste Tall Ship evenementen alleen vanaf een afstand de schepen kunt bewonderen, krijg je tijdens Sail op Scheveningen de unieke kans om zelf mee te varen. Meevaren staat garant voor een onvergetelijke ervaring van zo’n 2,5 uur, waarvan 1,5 uur op een van de grote zeilschepen op de Noordzee wordt gezeild (indien de weersomstandigheden dit toelaten). Deze Tall Ship Experiences zijn, inclusief een lekker hapje aan boord, te reserveren via de website van Sail op Scheveningen.