Waddenfonds draagt bij aan grote schoonmaak Wad

Het Waddenfonds ondersteunt een grote schoonmaakactie van de Wadden met ruim 28.000 euro. De schoonmaakactie wordt uitgevoerd door Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging. Op acht verschillende momenten gaan zij aan de slag tijdens de landelijke Beach Clean-up Tour.

Bewust maken
Tijdens de schoonmaaketappes maken lokale inwoners en andere vrijwilligers vooral de stranden van de Waddeneilanden schoon. Daarnaast willen de betrokken partijen mensen ook bewust maken van de gevolgen van de plastic soep.

De containerramp met de MSC Zoe heeft veel inwoners van het Waddengebied wakker geschud. Volgens Stichting De Noordzee hebben eilanders er veel voor over om de Waddeneilanden schoon te houden. De totale kosten voor het schoonmaakproject liggen rond de 90.000 euro.