BBZ nieuws: havenkrant en Amsterdam

Havenkrant

Eén pagina uit de BBZ havenkrant

Op verzoek van de havenmeesters heeft de BBZ een havenkrant gemaakt met daarin praktische informatie voor de schipper zoals aanmeldprocedure en geplande werkzaamheden per haven voor het komende jaar. De havenkrant wordt regelmatig bijgewerkt en is te vinden op de website van de BBZ.

Amsterdam

Vorig jaar mei is de Pontsteiger in de Oude Houthaven in gebruik genomen met ligplaatsen voor de zeilchartervaart. Daarnaast zijn er al geruimere tijd ligplaatsen voor de motorchartervaart in de IJhaven. Beide ligplaatsen liggen in een gebied dat intensief gebruik wordt voor bewoning. Om deze ligplaatsen in de toekomst te kunnen behouden voor de chartervaart is het noodzakelijk om alle overlast door passagiers van charterschepen te voorkomen. De havenmeester heeft daarom begin dit jaar besloten tot een proef van een gele -rode kaarten systeem. De proef zal na 1 jaar geëvalueerd worden. Klik hier voor het handhavingsbeleid.  

Het stilliggend aanbieden van het schip is niet toegestaan aan de Pontsteiger. De algemene tendens in Amsterdam, onder het publiek en in de politiek, is dat men minder toeristen en minder overnachtings-mogelijkheden wil en dat heeft ons niet in de kaart gespeeld. De Raad was daar vorig jaar heel helder in. Er hoeft voor de Pontsteiger niet gereserveerd te worden en daar zijn we blij mee want dat scheelt rond de €200,00 per overnachting. Uiteraard moet er wel havengeld betaald worden. 

Klik hier voor tarieven en locaties waar wel geserveerd moet worden.