WSA: “De Tiessenkai blijft”

Sinds het begin van de maand is de Tiessenkai niet langer een vluchthaven. Omdat deze verandering een aantal burgers ontregeld heeft, nam de Ortsbeirat Holtenau het onderwerp aan tijdens zijn sessie. “De Tiessenkai blijft, zo gaat het,” zei WSA-woordvoerder Matthias Visser.

De Tiessenkai is 280 meter lang, met wandelaars die erop slenteren, terwijl de traditionele zeilschepen in de zomer hier afmeren en vanuit het restaurant rondvaarten op de kanalen kunnen aangeboden. Een idylle die de Kielers willen behouden. En dat is precies wat de Kiel-Holtenau Waterways and Shipping Authority (WSA) voor zich ziet. “Het enige wat we moeten doen is het Kiel-kanaal exploiteren als een internationale waterweg”, zegt Visser. De Tiessenkai wordt niet langer gebruikt als een vluchtoord, maar als een havenkade: “die we willen behouden en niet verkopen”.

WSA wil water graag verpachten
De WSA wil de haven voor de Tiessenkai verpachten aan een club, de stad of aan particulieren, zodat het niet voor de hele operatie hoeft te zorgen, inclusief het innen van liggelden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een algemene richtlijn die sinds 1 juni van kracht is. Vanaf nu zal een positieve verandering het gevolg zijn: de omzet van de passagiers is mogelijk. Schippers hebben niet langer een speciale vergunning voor hun gasten nodig. De schepen mogen maximaal tien dagen op de Tiessenkai blijven liggen. Nog steeds verboden de hoeveelheid brandstof.

De ligplaats voor de pleziervaart aan de kanaalweg blijft ook staan, schepen mogen hier maximaal vier dagen aanmeren. De ligplaats moet ook blijven, omdat “recreatievaart ‘s nachts niet door het kanaal mogen en er een ligplaats voor nodig hebben”, zegt Visser. De voormalige steiger voor coasters, bekend als de Kümo-steiger, werd zwaar beschadigd door overstromingen en is niet langer nodig door de federale overheid. De ligplaats voor WSA-personeel zal ook tegen het einde van het jaar volledig worden gedemonteerd om ruimte te maken voor de werkzaamheden aan het kleine slot.

Lees het gehele artikel op de bron: KN Online

EOC
BBZ