Sail to the COP zoekt zeilschip voor 20 personen naar Chili

‘Sail to the COP’ is een organisatie die met een groep ‘changemakers’ naar de UN klimaat conferentie COP25 in Chili wil gaan. Vanwege de zorgen omtrent de emissies van de luchtvaart willen ze dat met een zeilschip doen. Hiervoor zoeken zij een zeegaand zeilschip met een accommodatie voor ca twintig trainees.

Sail to the COP heeft met verschillende schepen contact gehad. Met een Engelse driemastschoener leek de deal rond voor 22 trainees, maar dit lijkt nu niet door te gaan. De Bark Europa heeft ruimte voor 10 trainees, maar de organisatie heeft 60 aanmeldingen van jongeren. De jongeren weten dat er een selectie zal plaats vinden en dat niet iedereen mee kan. Maar er zijn zoveel gemotiveerde aanmeldingen dat daar zeker een 20-tal mensen mee kunnen naar Chili.

Daarom kijken zij of er nog zeilschepen beschikbaar zijn met plaats voor minstens 20 trainees die dit najaar (oktober – november) beschikbaar zijn om naar Zuid-Amerika te varen. De exacte plaats is flexibel.

Kijk hier voor meer info

Of bel met Mara de Pater: +31614480371

Of lees het uitgebreide artikel op Zeilen

BBZ
EOC