Werken in de chartervaart

Vorige week heeft de BBZ samen met Pirka Balvers een gesprek gehad met Werkgeversservicepunt in Amsterdam over stage- en werkplekken aan boord van charterschepen. Aanleiding was een enthousiaste ambtenaar die na een weekendje varen op de Dankbaarheid meer wilde weten over de mogelijkheden.

Er zijn veel werkzoekenden die moeilijk aan een baan kunnen komen. (Jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking, langdurig werkelozen.) Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) wil samen met werkgevers de komende jaren meer arbeidskansen realiseren. Het idee is dat werkzoekenden met behoud van uitkering tegen een onkostenvergoeding weer integreren in de arbeidsmarkt.

Tussen de werkzoekenden zitten koks, matrozen in opleiding en oud schippers. Ook kan gedacht worden aan iemand die meehelpt bij het onderhoud, die meehelpt om het schip op wisseldagen weer op tijd klaar te maken voor de volgende groep, of die een extra hand in de keuken biedt.

Voor werkzoekenden een unieke kans om te ervaren hoe geweldig het is om te werken in de chartervaart.

Voor meer informatie neem contact op pam@debbz.nl

Nog geen lid? Klik hier en wordt lid