Slaapschepen voor elfstedenwandeltocht

De wandeltocht van 207 kilometer, in vijf dagen, door de Friese elf steden begint dinsdag weer. De 73e editie van de Alvestêdekuiertocht wordt traditioneel in de week voor Hemelvaart gehouden. De deelnemers komen overal vandaan en hebben daarom ook een slaapplaats in de buurt nodig. Dat kan onder andere op slaapschepen, waar steeds meer belangstelling voor is.

Aan de Harlingervaart in Leeuwarden liggen de slaapschepen aan de kade en komen de eerste deelnemers aan boord. Ze zijn blij met de accommodatie die de organisatie aanbiedt.

Dit jaar zijn er meer dan 800 inschrijvingen voor de wandeltocht. Vooral vorig jaar waren er veel inschrijvingen door Culturele Hoofdstad. “We liften nu nog op dat succes mee”, vertelt Jurjen Meijer van het bestuur van de Elfstedenwandeltocht. De organisatie heeft daarom dit jaar vier slaapschepen meer geboekt voor de wandelaars. “Voorheen sliepen de deelnemers op matrassen in een vrachtschip. Er stond dan ook een dixi in”, vertelt Meijer.

Dit jaar hebben de deelnemers het iets luxer. Er zijn klippers bijgekomen met slaaphutten voor drie tot vier personen. Ook zit er op de schepen een ruimte waar iedereen bij elkaar kan komen en na kan praten over de dag. “Als je bedenkt hoe dat andere jaren ging, dan zou je dat nu nooit meer aanbieden”, zegt Meijer.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

EOC
BBZ