Jubileumeditie voor Oostende voor Anker

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei kun je opnieuw aan boord gaan van meer dan 130 authentieke schepen en vaartuigen in Oostende. De 20e editie van Oostende voor Anker geeft je een unieke blik op het Europees watererfgoed en dompelt je onder in een zee van informatie over onze nautische geschiedenis. Op de Mercator ontdek je ter ere van deze jubileumeditie een unieke tentoonstelling over de expeditie van de driemaster naar het Paaseiland.

Driemastschoener Minerva

Het gratis maritiem festival Oostende voor Anker overspoelt van 23 tot en met 26 mei 2019 de Stad aan Zee opnieuw met tweemasters, majestueuze driemasters maar ook schoeners, jachten en platbodems,… Met Lé Galion Andalucia verwelkomt het festival één van de kathedralen van de open zee, de Kamper Kogge katapulteert je dan weer naar de Middeleeuwen. Vier dagen lang is Oostende het epicentrum van het maritiem erfgoed en staat de grootste badstad aan de Belgische kust opnieuw in het teken van de scheepvaart.

Burgemeester Bart Tommelein: “Het grootste maritieme evenement aan de Kust wordt voor het 20ste jaar op rij in Oostende georganiseerd. Het is een fantastisch evenement dat Oostendenaars en bezoekers laat kennismaken met alles rond scheepvaart. Internationale bemanningen strijken neer in Oostende en ontdekken onze stad tijdens een levendig festival met muziek, gastronomie,… en vooral heel veel sfeer.”

Duik in het leven van een zeerat: smul van vers gerookte haring en zalm of streekproducten, luister naar spannende verhalen van ervaren zeebonken of folklore muziek, geniet van de animatie en optredens, leer meer over de bouw en restauratie van schepen of prikkel je nautische DNA in de themadorpen.

Peter Craeymeersch, Algemeen Directeur Toerisme Oostende vzw: “Dit jaar pakken we uit met een indrukwekkend lange lijst van schepen, van hele kleintjes tot mastodonten van de zee. Aan boord en langs de kades ontdek je wilde verhalen en kleine anekdotes, maar meevaren met sommige schepen behoort ook tot de mogelijkheden. Nieuw dit jaar is dat de kleinsten aan de hand van een leuke zoektocht op ontdekking gaan langs alle onderdelen van Oostende voor Anker.”

Kijk hier voor meer info

Lees ook het artikel: vijf schepen die je absoluut gezien moet hebben

EOC
BBZ