Charterschepen kunnen digitaal aanmelden voor Marker Wadden

Natuurmonumenten heeft gezocht naar de beste oplossing om charterschepen gemakkelijk te laten reserveren en afrekenen voor een bezoek aan de Marker Wadden. Die oplossing is gevonden in samenwerking met Point of Sail. Vanaf 27 mei 2019 zal met dit systeem gewerkt worden.

Hoe werkt het aanmelden?
Wanneer je al een account hebt ontvang je van Point of Sail deze week een mail. Hierin wordt aangeven hoe je met je bestaande account toegang krijgt tot het Marker Wadden charterportal.

Je kan je direct registreren via deze link: Point of sail

Hier kan je je aanmelden, maar je vindt hier ook meer informatie over voorwaarden en tarieven. Je kan nu de benodigde gegevens zoals aankomsttijd, (geschat) aantal personen, etc. invullen. Optioneel kan je een gids aanvragen voor op het eiland. Nadat je de aanvraag hebt ingediend ontvang je bericht over de beschikbaarheid van de chartersteiger en de beschikbaarheid van een (eventueel) aangevraagde gids.

Bij bezoek aan het eiland wordt de definitieve factuur opgemaakt met daarop:

  • het te betalen steigergeld;
  • de te betalen gebiedsbijdrage, op het eiland wordt het definitieve aantal personen bepaald;
  • de te betalen vergoeding voor gidsen (indien van toepassing).

Je wordt gevraagd de factuur goed te keuren en daarna zal direct een iDeal betaalverzoek worden verzonden. Je ontvangt dus ná bezoek aan het eiland een factuur en iDeal-betalingsverzoek via de mail.

Welke tarieven gelden er?

  1. Voor charters geldt een gebiedsbijdrage van € 5,– (incl. BTW) per persoon. 
  2. Het steigergeld bedraagt € 12,50 excl. BTW voor boten kleiner dan 25 meter en € 20,– excl. BTW voor boten groter dan 25 meter. Dit geldt voor elke dag van de week.
  3. Aanvragen van een gids: het uurtarief voor een gids is € 50,– exclusief BTW. Een expeditie duurt 1 uur en is geschikt voor een groep van maximaal 20 deelnemers.

Wat gebeurt er met de bestaande aanvragen?
De lopende aanvragen (die tot en met 27 mei 2019 via charters@markerwadden.nl door u zijn ingediend) worden door Natuurmonumenten opgenomen in het systeem. Je kan deze in Point of Sail raadplegen maar je hoeft deze niet opnieuw aan te melden.

Met vragen kan je contact opnemen met Natuurmonumenten via charters@markerwadden.nl . Natuurmonumenten zal je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

EOC
BBZ