Teveel schepen zitten in de scholenmarkt te vissen

Henri van Dijk, eigenaar van de tweemast charterklipper Pouwel Jonas, heeft sinds een paar weken een tweede schip erbij waarop hij een nieuw concept wil uitrollen, want de huidige chartermarkt vindt hij allang niet gezond meer.

Het leven riep al vroeg. Na de Havo werd Hanri van Dijk (1965) op zijn zeventiende stratenmaker en stenenlegger op de IJsselmeerdijken. “Het was puzzelen, maar wel met basaltblokken tot 150 kilo”, vertelt hij. Daarna kwam het reizen: meerdere keren Azië en Afrika, Canada, Australië en Mexico. Hij deed een jaar de Academie voor de Journalistiek, maar in Soedan zag hij in dat de journalistiek deel uitmaakt van de problemen waaraan de wereld lijdt.

Op zijn 27e werd het tijd voor een financiële basis, maar niet in een 9 tot 5 baan. Bij toeval raakte hij betrokken bij het opbouwen van het Oostzeeschip Banjaart. Hij kwam in contact met mensen uit de chartervaart en ging een jaar maten op de tjalk Lijntje Theodora. Vervolgens wist hij met enig bravoure zetschipper te worden op de tjalk Leviathan. Na vier jaar op de Leviathan wilde hij een eigen schip. Het werd de Lijntje Theodora, die hij na een lek in de machinekamer voor een prikkie kon kopen.

Utopia
Enkele weken geleden kocht Henri de tweemastklipper Antoinette-R, die veel achterstallig onderhoud had. “We hebben het hele sanitair gerefit.” Henri gaf het schip de naam Utopia en wil er een nieuw concept mee uitrollen. “Teveel schepen zitten in de scholenmarkt te vissen:, zegt hij , doelend op de schepen die met groepen veelal Duitse scholieren varen. Hierdoor, en door de lage prijzen, wordt het volgens hem voor charterschippers moeilijk een fatsoenlijke boterham te verdienen.

Lees het gehele artikel op de bron: de digitale Scheepvaartkrant pag 31

BBZ
EOC