Nico verlaat Scheepswerf Nieko

Nico Nijland stond 20 jaar aan het hoofd van Scheepswerf Nieko in Franeker. De klanten kwamen er graag, dankzij de ontspannen sfeer en het betrokken vakmanschap. Nijland gaat het rustiger aan doen en deed de werf over aan Gabriel en Claire den Hollander.

Nijland werkte onder meer in de autotechniek, landbouwmechani-satie, sterkstroom, scheepsbouw, jongerenwerk en zeilvaart. ‘Het begon op de LOM-school’, legt Nijland uit, niet zonder trots. Een lange man is hij, met een grijs baardje en vuile handen, die een verstandige en zelfverzekerde indruk maakt. Hij praat graag en dankzij de twinkeling in zijn ogen neemt hij anderen gemakkelijk voor zich in.

Hij kocht Hattuma Bootservice aan de Oostelijke Industriekade. Dit bedrijf had zich tot dan toe hoofdzakelijk beziggehouden met werk voor de scouting, zoals onderhoud van lelievletten. ‘In mijn leven heb ik nog nooit zo lang achtereen hetzelfde werk gedaan als bij deze scheepswerf. Ondanks wisselend economisch getij en kredietcrises heeft Scheepswerf Nieko aan werk nooit gebrek gehad. ‘We hebben goed gedraaid deze 20 jaren. We hadden het geluk aan onze zijde.’

Lees het uitgebreide artikel van Gijs van Hesteren in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

BBZ
EOC