Enkhuizer zeevaartschool viert 40ste diploma-uitreiking

De Enkhuizer zeevaartschool vierde onlangs haar 40ste diploma- uitreiking. Een mijlpaal voor de zeezeilvaart. De school trekt een steeds internationaler publiek en loopt voorop in het stimuleren van emissievrije initiatieven voor de zeevaart.

Toen Henk Wever, oud koopvaardijkapitein en eigenaar van de zeegaande driemastschoener Sepha Vollaers, een opleiding voor de zeezeilvaart wilde beginnen, was de wet die dat mogelijk maakte al 40 jaar buiten werking. Geen reden om de ambitie op te geven, vond Wever, en lobbyde net zo lang tot de diploma’s Kleine en Grote Zeilvaart weer bij wet waren geregeld.

40 jaar later heeft het Enkhuizen Nautical College (EZS) een internationale reputatie waar je U tegen zegt. Henk Wever’s school bloeit intussen zoals hij zich dat had gedroomd. In de net afgestudeerde lichting zitten studenten uit Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Zuid-Afrika, Oekraïne, Hongarije, Roemenië en Zwitserland. De voertaal in een aantal klassen en op officiële gelegenheden is inmiddels Engels.

Lees het uitgebreide artikel van Peter Fokkens in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

Foto: feest na de diploma uitreiking bij schoolschip Kaatje

BBZ
EOC