Vaartocht op het Markermeer voor kankerpatiënten

Even de zorgen overboord. Met dat doel organiseert de Egberdina met Stichting VaarKracht een gratis vaartocht voor kankerpatiënten. Woensdag 8 mei zeilt de Egberdina met 25 gasten een ontspannen zeiltocht op het Markermeer. De bemanning van de stevenaak Egberdina en de vrijwilligers van Stichting VaarKracht liggen met het schip vanaf 13.00 uur gereed om hun gasten welkom te heten voor een mooie zeiltocht over het Markermeer. De tocht is bedoeld voor kankerpatiënten en hun naasten. De gratis tocht, inclusief lunch, hapjes en drankjes.wordt mogelijk gemaakt door sponsoren wordt deze vaartocht gratis aangeboden.

Wouter van Dusseldorp, schipper en eigenaar van de historische stevenaak ‘Egberdina’ stelt zijn schip ieder jaar een keer ter beschikking voor een goed doel. Hij vaart al meer dan 23 jaar met het schip vanuit Hoorn. Normaal vaart hij met groepen voor familiefeesten of teamuitjes. Als geen ander weet hij hoe mensen kunnen genieten aan boord. “Mensen met kanker gaan door een moeilijke tijd. Ze verliezen soms werk, vrienden en andere zekerheden. Voor plezierige belevenissen is in deze periode vaak weinig aandacht. Daarom willen we samen met stichtiing Vaarkracht mensen met kanker en hun naasten een steuntje in de rug bieden.”

De stichting Vaarkracht biedt mensen met kanker de gelegenheid om kosteloos een dagje uit te waaien op het water, om voor even los te komen van de dagelijkse zorgen. Dat uitwaaien kan via een groepsvaartocht. De ‘Egberdina’ en stichting Vaarkracht werken op 8 mei samen om hun gasten een prachtige dag te bezorgen en even hun zorgen te vergeten.

Lees het gehele artikel op de bron: WFW

EOC
BBZ