Sea Rangers krijgen Erepenning van Verdienste van EZS

Tijdens de diploma-uitreiking van de afgestudeerden voor Kleine Zeilvaart en Grote Zeilvaart aan de Enkhuizer Zeevaartschool is de Erepenning van Verdienste voor de Zeilende Beroepsvaart uitgereikt aan de Sea Ranger Service. Voormalig burgemeester van Enkhuizen Jan Baas overhandigde de penning aan Sea Rangers Anouk de Ruijter en Jillis Reijmers, die samen met oprichter Wietse van der Werf aanwezig waren bij de jaarlijkse ceremonie in de Westerkerk van Enkhuizen.

Tijdens zijn inleiding verklaarde EZS-directeur Cosmo Wassenaar de keuze voor de jonge organisatie, die jongvolwassenen tijdens 5-weekse bootcamps op de proef stelt om vervolgens een 12-tal Sea Rangers te selecteren voor een tijdelijk contract aan boord van een zeilend werkschip. De eerste lichting is momenteel begonnen aan een tweejarige pilot op de Noordzee, waarbij met steun van een door vier ministeries getekende Green Deal aangetoond moet worden welke duurzame opdrachten op het gebied van bijvoorbeeld marien onderzoek, zeewierteelt en monitoring van verontreiniging zeilend kunnen worden uitgevoerd. Voor de jongeren is het een leerzame introductie in de maritieme wereld, voor rijksdiensten en offshore opdrachtgevers vormen de Sea Rangers aantrekkelijke capaciteit om taken in het belang van een schone zee mogelijk te maken. De Enkhuizer Zeevaartschool ziet de jonge organisatie als een belofte voor de toekomst van de zeilende beroepsvaart, zo verklaarde bestuurslid Marijke de Jong na afloop.

De dag was extra feestelijk voor de Sea Ranger Service omdat één van de diploma’s voor Grote Zeilvaart werd overhandigd aan Andrea Vestering, die als stuurman met de Sea Rangers vaart op de tijdelijk gehuurde Tooluka. Het eerste eigen Sea Ranger schip ligt in afwachting van afbouw op een werf in Hardinxveld-Giessendam en de organisatie hoopt die later dit jaar in gebruik te kunnen nemen.

Kijk hier voor meer info over Sea Rangers

BBZ
EOC