Brandaris-Nicolette berispt vanwege Twitter

Brandaris-vuurtorenwachtster Nicolette van Berkel, die zich in een vijdagavond bij de EO profileerde als slachtoffer van pesterijen op het werk, is onlangs zelf officieel berispt vanwege het beschimpen van collega’s en werkgever via sociale media.

Dit blijkt uit een uitspraak van de Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren (AGFA). Deze boog zich in februari over het voornemen van Rijkswaterstaat om de nautisch verkeersleidster op Terschelling een disciplinaire maatregel op te leggen. Dit omdat ze keer op keer op Twitter tekeer zou zijn gegaan over haar collega’s en leidinggevenden. De bevindingen zijn nu openbaar gemaakt: de sanctie heeft de volle steun van de commissie.

Reputatieschade
Ondanks opeenvolgende sommaties om niet in de openbaarheid te treden over de Brandaris-rel, gebruikte Van Berkel Twitter voor heftige aantijgingen, zo oordeelt de AGFA na het horen van alle partijen: ’Niet alleen beschuldigingen van seksuele intimidatie, maar ook over niet-integer gedrag en nalatigheid aan het adres van enkele (voormalige) leidinggevenden. Enkele van haar tweets betrekken zelfs gezinsleden en vrienden van deze personen bij het conflict’. De AGFA voorziet dat zowel de belasterde collega’s als Rijkswaterstaat reputatieschade lijden.

Een al begin vorig jaar in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gestart onafhankelijk onderzoek naar de vuurtoren-soap ligt al maanden stil. De ziek gemelde Van Berkel is volgens de bedrijfsarts niet in staat een verklaring af te leggen. Dit belette haar geenszins om onlangs voor de vanavond startende EO-serie Gepest van 9 tot 5 haar zegje te doen tegenover tv-presentator Bert van Leeuwen, zo bevestigt een zegsman van de omroep.

Lees het gehele artikel op de bron: Telegraaf

Of lees hier het advies van de AGFA

BBZ
EOC