Onder zeil van zout naar zoet

Nieuwe vaarexcursie Waddenvereniging naar Kornwerderzand
Vanuit Harlingen vaar je met een historisch zeilschip naar het Afsluitdijk Wadden Center. Onderweg geniet je van de wind in de zeilen en vertelt de gids je alles over de unieke waarden van het Werelderfgoed Waddenzee en de bijzondere onderwaternatuur. Je komt ook alles te weten over trekvissen en het unieke project Vismigratierivier. Een 4 kilometerlange getijdenrivier die gebouwd gaat worden ten westen van Kornwerderzand.

In de nieuwe vaarexcursie ‘Onder zeil van zout naar zoet’ van de Waddenvereniging volg je het spoor van de trekvis van werelderfgoed Waddenzee naar het IJsselmeer. Tijdens de dagtocht van Harlingen naar het Afsluitdijk Wadden Center op Kornwerderzand kom je van alles te weten over de bijzondere onderwaternatuur en het unieke project Vismigratierivier. Onderweg geniet je van de wind in de zeilen en ontdek je het unieke gevoel van zeilen over Werelderfgoed Waddenzee. De tochten worden gevaren met de klipper Wilhelmina en de tjalk Spes Mea

Van zout naar zoet
Net als de trekvis reis je van zout naar zoet water. Het schip passeert daarom de sluis van Kornwerderzand en meert af in het zoete IJsselmeer bij het Afsluitdijk Wadden Center. Daar staat de lunch voor je klaar. Onze waddengids neemt je daarna mee langs de beleefexpositie. En nadat je hebt genoten van het geweldige uitzicht op het dak kies je weer het ruime sop. Via de sluis vaar je weer terug naar de Waddenzee om de dag op gepaste wijze af te sluiten in Harlingen. Zeilervaring is niet vereist.

Kijk hier voor meer info

Afbeelding: provincie Frieslan

BBZ
EOC