Nieuwe veerboten Doeksen komen later

De twee nieuwe veerboten van Rederij Doeksen, die op aardgas varen, kunnen pas vier maanden later worden ingezet dan werd gedacht. Dat heeft de rederij woensdag bekendgemaakt. De twee schepen zijn op dit moment onderweg van Vietnam naar Nederland.

De verwachting is dat ze in de derde week van mei zullen aankomen. Het probleem zit bij de werf die de schepen zou afbouwen. Het moederbedrijf van deze werf (Triyards) is vorig jaar zomer in ernstige financiële problemen geraakt. Na intensief onderhandelen heeft Doeksen besloten om de schepen zelf af te bouwen.

In 2016 gaf Rederij Doeksen de Australische firma Strategic Marine opdracht om twee nieuwe catamarans te bouwen, die varen op LNG (Liquefied Natural Gas). Het doel is dat de schepen van Harlingen naar Terschelling en van Haringen naar Vlieland gaan varen.Z

Subsidie
Doeksen heeft voor het nieuwbouwproject een subsidie van 1,2 miljoen euro van het Waddenfonds gekregen. Volgens Doeksen blijft de financiële schade van de vertraging vrij beperkt. “Maar natuurlijk is er wel schade, alleen al omdat je nu het hele team dat belast is met de nieuwbouw, langer in stand moet houden”. Melle hoopt dat dit de laatste tegenslag is geweest bij de bouw van de nieuwe veerboten. “Wij zijn nu zelf ‘in control'”.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Foto: Rederij Doeksen

EOC
BBZ