Mededelingen havendienst Enkhuizen

Walstroom Enkhuizen
De Gemeente haven Enkhuizen heeft na ruim twintig jaar afscheid genomen van de SEP-KEY. Er is gekozen voor een samenwerking met www.walstroom.eu. Alle elektra- en waterkasten op de Gependam zijn al omgebouwd. De aansluitingen op de Oude- en Nieuwe harlingersteiger en de Loswal Krabbersplaat volgen in de komende twee á drieweken.

Het aan- en uitschakelen van de elektra- en wateraansluiting gebeurt met de Walstroom app (beschikbaar voor Android en iOS) of telefonisch met nummer: 0900-1492, (10 eurocent per minuut. Aan- en uitschalen is ook mogelijk via de website www.walstroom.eu. Op deze site vind u tevens alle verdere informatie over het aanmelden.

Met het standaard account kan er één aansluiting aangezet worden. Om de mogelijkheid te hebben om twee of meer aansluiting tegelijk aan te kunnen zetten dient u een email te sturen naar info@walstroom.nl met het verzoek voor het aanzetten van twee of meer aansluitingen.

De afgenomen stroom en het water wordt in rekening gebracht door walstroom. De tarieven zijn ongewijzigd elektra € 0,35 per KWH en water € 2,50 per M³.

Riviercruisevaart Enkhuizen
Het riviercruise seizoen is in volle gang in Enkhuizen. De meeste van deze schepen meren aan op de L steiger. De maand april en de eerste twee weken van mei wordt ook een stuk van de buitenzijde van de Gependam gebruikt, de vakken H, I en J.
Als u bij afwezigheid van de Havendienst in bovengenoemde periode, een ligplaats inneemt aan de Gependam het vriendelijk verzoek om de Vakken H.I en J niet te gebruiken, deze zijn dan bestemd voor de riviercruisevaart. Alvast bedankt voor de medewerking

BBZ
EOC