Brugtijden Groningen beperkt

Vanwege werkzaamheden aan de Ringweg in Groningen wordt de brugbediening in Groningen per 1 mei aangepast. De stad Groningen is met haar 15 bruggen een knooppunt in de staandemastroute van Delfzijl naar het zuiden en omgekeerd.

De bedieningstijden zijn vanaf 1 mei op alle dagen van de week (ook zondag) van 9.30 uur tot 15.30 uur. Er is ook nog een bediening van 18 uur tot 19.30 uur, maar die periode is tekort om de stad weer uit te varen. Wie door de stad wil varen naar buiten moet voor 14 uur de eerste brug gepasseerd zijn.

Groningen gaat gebukt onder de verbouwing van de Ringweg en dat leidt tot grote verkeersdrukte op diverse wegen in- en door het centrum. Indien daar ook nog veel oponthoud ontstaat door bruggen die bediend worden loopt het verkeer in Groningen helemaal vast. Via de Herewegbrug passeren op sommige uren wel 150 bussen van het openbaar vervoer de brug en als dan de brug voortdurend geopend moet worden voor de pleziervaart gaat dat tot problemen leiden.

EOC
BBZ