Ontdekkingsreis voor jonge avonturiers op de Twister

De Twister gaat in 2020 een Atlantische oversteek maken naar de Cariben, onder de titel “Expedition Horizon”. Vanaf de Canarische eilanden zijn er twee oversteken gepland voor jongeren tussen 17 en 30 jaar. De bemanning heeft ruime kennis van onder andere duurzaamheid, sterrenkunde en navigatie, en weten hoe ze je kunnen ondersteunen in jouw ontwikkelingsproces. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan lopende Europese onderzoekstrajecten over duurzaamheidsthema’s. Je bent welkom om je eigen zelfbedachte onderzoek mee aan boord te nemen!

Expeditie Horizon 1 vertrekt op 6 januari 2020 vanaf Tenerife. Je maakt de oceaanoversteek via de Kaapverdische eilanden naar diverse Caribische eilanden en eindigt op 7 februari in Tobago.
33 dagen || 3975 euro. De prijs van de vluchten is hierbij inbegrepen.

Expeditie Horizon 2 vertrekt op 18 maart 2020 vanaf Tortola op de Britse Maagdeneilanden. Via Jamaica, Cuba en/of Bermuda zeil je langs de Azoren terug naar de Europese kust. Op 1 mei kom je aan in Amsterdam.

Overweeg je een tussenjaar….? Heb je behoefte aan een break? Hoe lijkt het je om op pad te gaan als onderdeel van de crew aan boord van een traditioneel zeilschip!?
Zélf varen, zelf koken, zelf vissen, zelf de zeilen hijsen, zelf navigeren, zelf die ene vette foto maken van een zonsopgang, van dolfijnen en van de wijde oceaan om je heen. Aan boord van de Twister vaar je elke dag nieuwe belevenissen tegemoet. Vijf weken lang. Alleen de vertrek- en aankomstdatum is gepland, verder word je meegenomen door de wind.
Durf jij dat aan? Helemaal weg uit de bewoonde wereld en vooral weg uit de bekénde wereld! Aan boord van de Twister schrijf je zelf nieuwe hoofdstukken van een avonturenboek. Geen dag is hetzelfde. Je kan ecologisch onderzoek doen, nieuwe talen leren, navigeren op zee, de geschiedenis induiken… alles kan! Je leert natuurlijk ook over communicatie, je maakt deel uit van een groep, je leert verantwoordelijkheid te nemen en sowieso krijg je alles te weten over zeilen! Je verbreedt letterlijk je horizon. Onze expeditie is een ware ontdekkingstocht, een onderzoek en een avontuur!

Je doet in ieder geval ervaring op die als fundament voor de volgende stappen in je leven dient. Je leert jezelf heel wat beter kennen: je ontdekt je talenten en verbetert je vaardigheden. Het is een leeromgeving in een hecht team, en zonder dat het maar een béétje lijkt op onderwijs.

Kijk hier voor meer info

EOC
BBZ